Det første portræt

Den sovende baby

Bestil plads i min kalender – allerede i graviditeten

Så sikre i jer en tid mellem baby er 1 til 3 uger gammel – Husk at I giver besked på telefon 1-3 døgn efter baby er født. Så jeg ved at jeg skal have plads til jer inden for de næste par uger.
Jeg fotografere de små helt op til 6 ugers alderen – fordi babyer nogen gange får en hård landing, fødes meget før termin eller mor har brug for lidt ekstra tid til at komme sig. 

Det vigtigste for en newborn fotografering er, at der er kommet godt gang i amning, sådan at baby bliver mæt. Derfor fotografere jeg ikke baby under 7 dage. Med mindre det er hjemme hos familien. 

Terminsdatoen er en periode på 5 uger

Jeg arbejder ud fra, at babyer oftes fødes mellem 3 uger før og 2 uger efter den terminsdato der står på vandrejournalen. Det gør jeg både som doula og som fotograf – det betyder at jeg skal have en fleksibel kalender som aldrig er 100% planlagt. 

Eksempel:

En termin den 30. januar – giver en perioden fra ca 16. januar til 20. februar hvor jeg skal have plads til en nyfødt fotografering. Det kræver en ret fleksibel kalender. Jeg skal have plads til  omkring 10-20 newborn fotograferinger pr måned. Derfor er det vigtigt at give besked når baby er født. 

Det I skal gøre er!

 • Beslut jer, og book jeres newborn fotograf i graviditeten.  I behøver ikke beslutte jer for hvilke billedpakke I ønsker at købe, det kan gøres efter fotograferingen, når I ser billederne.
  (Har du lige født, så tag chancen og ring og hør om der er en tid. Som sagt, kalenderen er fleksibel så du kan være heldig)
 • Giv mig besked om at baby er født – gerne så hurtigt som muligt. I kan fx kode mit  nr.  ind i telefonen, og sende den besked, som I sender til jeres nærmeste. Så er det hurtigt og nemt. Jeg kan så notere at baby “Jensen” er født og finde et par forslag til fotograferingen. 
  De fleste vil gerne have far med, så vi ligger fotograferingen inde for 7 til 14 dage efter fødslen.
 • Jeg hjælper jer med at designe jeres billeder, og dertil vil jeg anbefale jer at I kigger lidt på hvilken stil I er til. Det gør I ved at kigge på billederne jeg har her, eller på min Facebook side. Find 3 favoritter, screenshoot dem og send dem til mig.
  Overvej også, hvor vigtigt det er for jer, at baby sover eller er vågen.

Newborn konceptet 

Når et nyfødt barn sover tugt, så kan man med særlige teknikker flytte rundt og “anrette” baby i de søde fredfyldte opstillinger. Man kan ikke tvinge dem, men guide dem ind i stillingerne. Det kræver de sover og at vi har tålmodighed og tid nok. Sikkerhed for det lille er vigtigst, så nogle billeder kræver en hjælpende hånd fra mor eller far. Det kan være en støttende finger på siden af hovedet eller en “vagt” opgave hvor du sidder tæt på baby og derved kan ligge en hånd på, hvis babys reflekser reagere, når baby fx ligger i en kurv på maven – så på billedet her under. Mor eller far redigeres efterfølgende ud af billedet.

Vågen kan de små anrettes på ryggen og siden – svøbt så der er styr på arme og ben. Ønsker I vågne billeder, så anbefaler jeg at baby er 4-6 uger gammel ved fotograferingen, fordi her er de blevet bedre til at holde blikket. Alle babyer er forskellige, og det er min opgave at finde ud af hvordan jeres baby finder ro.

De små ved godt selv hvad de vil være med til, så det er et samarbejde mellem baby og fotografen at skabe disse skønne sovende billeder. Derfor kan eller vil alle babyer heller ikke ligge i alle de mulige opstillinger. Nogle nægter fx at ligge på maven, andre på ryggen. Nogle vil kun kigge til højre.

        •  

 

Få besked om nye

pladser i min kalender

Pt er alle pladser frem til februar afsat. Der er pladser igen til marts. Hvis du opskriver dig på min nyhedsmail, så får du besked når jeg opretter nye pladser samt hvis jeg får afbud.Husk at bekræfte din tilmelding ved at godkende den mail du modtager fra min nyhedsbrev. 
Du kan altid framelde dig igen.

Bestil allerede mens du er gravid

Book en plads

Her under klikker du dig ind på “newborn session (depositum)” som føre dig til webshoppen. Her bestiller du en plads i min kalender, ud fra den måned du har termin i. Der er taget højde for, at hvis du fx har termin 30. januar. Så kan det godt ske, at baby måske først kommer 7. februar eller allerede 17. januar. 

Copyright © Fotograf Fie Vandborg

Telefon: +4526237265
Træffes bedst mandag til fredag:
16:00 – 19:00

Fotograf Fie Vandborg
Bovballe Møllevej 111B
7000 Fredericia
Cvr-nr: 28015674

Giv eller ønsk et gavekort

Del på facebook
Del på email