Din følelsesmæssige støtte før, under og efter fødslen

Det at bliver forældre er et af de mest sårbare, private og intime events vi går igennem her i livet. Det er uden sammenligning den hårdeste opgave vi skal løse. At skabe et helt menneske fra graviditet og til det menneske har lært at leve livet, som selvstændig velfungerende menneske. Den opgave, den sættes allerede i gang når ønsket om familieforøgelsen opstår.

Det kræver en god forberedelse at blive klar til at tage imod et nyt liv. Det er en tid hvor vi som mødre skal igennem alle vores følelser. Vores krop skal skabe et helt menneske, som vi skal sætte i verden i en af de vildeste kraftpræstationer der findes, og efterfølgende skal vores kroppe komme sig over på den belastning der er. 

Det enestående at blive mor, og far 1. gang 2. gang og uanset hvor mange børn man får, så er hvert forløb en unik rejse for krop og sjæl.

Mine doula ydelser er bygget op med tanke på tryghed og opbakning af jer i forældrerollen.

Jeg er uddannet ved Jordemoder Ann-Emilie som er kvinden bag moderjord.eu
Det betyder at jeg har en jordemoder i ryggen. En ekstra tryghed for en nyuddannet Livsdoula. 

Før fødslen

Tillid er det vigtigste element for vores samarbejde. Det er også vigtig for jer mor og far imellem. Før fødslen skal vi omkring forberedelse til hele forløbet, graviditet, fødsel og efter fødslen. 

 • Fødselsforberedelses med 3 samtaler a 1½ times varighed. Beskrivelsen af fødselsforberedelse kan du læse i en af de følgende afsnit.
 • Introduktion til rebozo øvelser til fødslen modning, velvære message – besøg af 1½ times varighed
 • 1 samtaler online samtaler over skype, google meet eller zoom.
 • 1 møde til planlægning af tiden efter fødslen. Barselsbesøg, barselsgave ønsker, man kan ønske sig andet end bamser og tøj. Fx en støvsugning eller et aftenmåltid. Her støtter jeg jer til at vælge efter jer og jeres babys behov. 

Efter fødslen

Her får I 3 besøg hjemme hos jer. Det første så tidligt som muligt. Det næste ca 10 dage efter og det sidste imellem 20 og 40 dage efter fødslen. Jeg kan på disse besøg hjælpe med praktiske opgaver, vejledning i forhold til baby/amning, være lyttende øre til jeres fødselshistorie eller lige præcis det som fylder hos jer. Med mine godt 10 års erfaring som newborn fotograf er mit speciale at aflæse, og forstå baby på rekordtid. Den erfaring kan I trække på, hvornår det skal være. Så står I kl 12 om natten med en rask baby, som ikke kan finde ro. Eller har søvnløsheden taget magten over jer. Så kan I ringe og få vejledning og råd til lige den situation I står i. Også kl 2 om natten. Næste besøg kan også fremrykkes så jeg fx kan sidde ved den lille mens mor og far får sovet et par timer.

Den omsorg og tryghed alle nybagte familier fortjener at have adgang til. Disse besøg handler ikke om at irettesætte og lære jer at være forældre på en bestemt måde. Det handler om at skabe tryghed omkring jer, sådan at der i jeres hjem skabes nogle rammer hvor I kan vokse til de fantastiske forælder I allerede er.

 • 2 barselsbesøg, udover det 1 som er en del af fødselsforberedelsen. Det første så tidligt som muligt. Besøget kan godt være på barselsgange.
  I det sidste mødet før fødslen, omkring planlægning af tiden efter fødslen, har vi aftalt hvad min rolle skal være. Jeg kan vejlede og støtte i amning. Være tovholder i planlægning af barselsbesøg. Hjælpe med praktiske opgaver. 
 • Vejledning til at give baby tryghed. Jeg giver jer en mini lektion i de teknikker jeg som newborn fotograf bruger til at trøste en baby ja på ingen måder kender. De teknikker kan forældre nemlig også bruge. 
 • 2 Akut opkald 24/7 i de første 20 dage. Se disse akut opkald som en livslinje til at få støtte og råd når som helst.

Din investering: 6500 kr

Doula støtte under fødslen. Fra veerne starter og til baby er født. Under fødslen støtter jeg med alt fra at hente vand til at støtte jer til jeres fødselsplan. Alt det vi har talt om under forberedelserne har give mig viden om jer, så jeg kender jer.

Jeg kan give rebozo massage der kan støtte veearbejdet. Akupressur eller lige den støtte der i forberedelsen er planlagt.

Jeg holder rummet for jer, og støtte jer hele vejen igennem forløbet. 

Når jeg skal med til fødslen skal jeg være på kald fra 3 uger før terminsdato og til baby er født. Jeg skal kunne køre til jer, så snart fødslen starter. Om det er kl 15 eller 4 om morgenen. 

Din investering: 5000 kr ud over basis beløbet.

Denne fødselsforberedelse strækker sig 3 lektioner af 1½ time. Den første er en indledende samtale hvor vi mødes til en gåtur i naturen. Hvis du har født før, så kan du fortælle din fødselshistorie og hvorfor du har valgt at søge støtte hos en Doula. Under denne samtale finder vi frem til de punkter som vi vil lægge vægt på under 3. samtale. Hvis du er førstegangs fødende, tager vi fat på snakken ud fra dine forestillinger. 

 

Jeg vil stille spørgsmål så vi kommer omkring de områder som er vigtige for et trygt forløb. Forberedelsen skal støtte jer til at planlægge jeres fødsel ud fra velinformeret valg. Fx sådan at I ikke står, og først når baby er født og mor er fyldt til randen med hormoner – skal tage stilling til, om baby skal have K vitamin. For kan I her nå at sætte jer ind i om det er nødvendigt, eller hvad konsekvensen er ved til eller fravalg af dette? 

Her er nogle af emnerne vi skal omkring, hvor meget punkterne fylder variere fra familie til familie. Derfor er det ikke en slavisk plan jeg køre igennem med jer. Det er en forberedelse der former sig efter jer:

 • Hjælpsomme urter og homøopati, under graviditet, fødsel og efter fødslen.
 • Træning op til fødslen – den vigtige afspænding .
 • Fødsels Modning – hvordan kan I støtte kroppen til at blive klar.  
 • Ønsker til smertelindring under fødslen.
 • NO GOs hvad ønsker du ikke under fødslen. Fx epidural eller K vitamin til baby.  
 • Gennemgang af hvad nu hvis:
  – Baby vender med numsen nedad
  – Baby ligger til den modsatte side end den ønskede
  – Baby kommer skvæt ned i bæknet
  – Hvis veerne går i stå
  – Hvis der skal gøres ekstra plads i bæknet, hvordan kan I selv lave plads.
  – Hvis kejsersnit kommer på tale, planlagt eller akut. Hvad sker der mikrobiologisk for baby under en fødsel?
  – Hvis mor eller far bliver ramt af et fødselstraume. En lille snak om hvordan I kan genkende de tegn der vil vise sig. 
  – Hvad nu hvis Far skal gribe baby i nødsporet på vej til fødegangen.
  – Jeres egne hvad nu hvis spørgsmål.  
 • Procedure vs. den naturlige fødsels proces.
 • Over tid, igangsættelse eller tålmodighed.
 • Hvordan ønsker I at føde, hospital eller hjemme? I vand eller på land?
 • Afnavling – hvornår skal navlesnoren klippes? Ønsker I en lotus fødsel? Skal I have moderkagen med hjem?
  – Hvad er moderkagen overhovedet? 
 • Ammevejledning
 • Planlægning af tiden efter fødslen. De vigtigste 40 dage i jeres familiedannelse.
 • Familiedannelse.

 

Den 1 aftale kan ligge så tidligt som I ønsker. Det kan være hjemme hos jer eller i naturen. 2. aftale bør ligge mellem uge 26 og 32. Den 3. aftale kan ligge fra uge 30 eller kan være en aftale indenfor 7 dage efter baby er født. Det er jer som afgør om I har behov for at denne ligger før eller efter fødslen. 

 

Pris 2000kr (inkluderet i basisforløb)

Doula evidens

 • 25% mindre risiko for kejsersnit
 • 8% større sandsynlighed for spontan vaginal fødsel
 • 10% mindre riciko for medicinsk smertelindring
 • Kortere fødsel
 • 38% mindre risiko for dårlig apgarscore til baby
 • 31% mindre riciko for fødselsdepression

Kilde: evidencebasedbirth.com

Kontakt Fie

Ønsker du en uforpligtet samtale kan du booke en 30 min uforpligtende forsamlet. Den kan enten foregår hos mig eller via telefon/skype.

Du bestiller en sådan ved at ringe til mig på: 26237265
Min telefon er altid åben, men du fanger mig bedst mellem kl 16 og 19 på hverdage.
Selv om min telefon altid er åben, så ring ikke før kl 9 og efter kl 19
– med mindre du står i en akut situation. 

Copyright © Fotograf Fie Vandborg

Telefon: +4526237265
Træffes bedst mandag til fredag:
16:00 – 19:00

Fotograf Fie Vandborg
Bovballe Møllevej 111B
7000 Fredericia
Cvr-nr: 28015674

Giv eller ønsk et gavekort

Del på facebook
Del på email