Livsdoula

Postpartum doula og livsstøtte

Som postpartum doula støtter jeg familier efter baby er født. Det kan være i et forløb der starter før fødslen, hvor tiden efter fødslen planlægges. Med en lille ny baby er det vigtigt at have ro til at skabe en god amning og tilknytning. Jeg tilbyder også særlige forløb til mødre som har oplevet traumer i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Både i en til en forløb og i grupper.  Livsstøtte er for dig, som har brug for en støttende ledsager. Fx igennem et sygdomsforløb eller forløb efter et traume. Som livsdoula støtter jeg dig, hjælper med at holde overblikket over situationen. Ikke som psykolog men som medmenneske.

Før- og efterfødselsforløb

Støtte til den nybagte familie

Tillid er det vigtigste element for vores samarbejde. Det er også vigtig for jer mor og far imellem. Før fødslen skal vi omkring forberedelse til hele forløbet, graviditet, fødsel og efter fødslen. Med mine godt 10 års erfaring som newborn fotograf er mit speciale at aflæse, og forstå baby på rekordtid. Den erfaring kan I trække på, hvornår det skal være. Så står I kl 12 om natten med en rask baby, som ikke kan finde ro. Eller har søvnløsheden taget magten over jer. Så kan I ringe og få vejledning og råd til lige den situation I står i. Også kl 2 om natten. Næste besøg kan også fremrykkes så jeg fx kan sidde ved den lille mens mor og far får sovet et par timer.

Jeg tilbyder den omsorg og tryghed alle nybagte familier fortjener at have adgang til. Det handler ikke om at irettesætte og lære jer at være forældre på en bestemt måde. Det handler om at skabe tryghed omkring jer, sådan at der I jeres hjem skabes nogle rammer hvor I kan vokse til de fantastiske forældre I allerede er.

Klik på billedet her under og læs mere om Før- og efterfødselsforløbet, samt tillæg som fotodokumentation og støtte under fødslen.

Ulvemor

Når forældreskabet udfordres

En såret ulv vil på trods af sine skader, forsætte uanset hvilken prøvelser den skal igennem. Den forsætter lige til den finder et sikkert sted at hvile og pleje sine sår. På samme måde vil en nybagt mor kæmpe sig igennem moderskabet og livet. Når et barn fødes, så fødes også en mor og far. Kvinden gennemgår en ubeskrivelig forandring i overgangen til moder og det er jeg sikker på at fædrene også gør. En forandring som er helt naturlig for de fleste. At få børn er instinktivt, og nogle gange forstyrres processen af traumatiske oplevelser eller forelskelsen udebliver og depressionen flytter ind. Vi kan forberede os på at blive forældre, men vi kan ikke forudsige hvordan forløbet bliver eller hvordan følelserne og kroppen reagere.

Lives kan byde os uforståelige oplevelser der kan sætte dybe ar på sjælen. Mit koncept “ulvemor” er et forløb, målrettet at støtte dig igennem forældreskabet efter du har oplevet et traume i forbindelse med at blive mor. 

Udsprunget af personlige erfaringer

Hvis min datter skulle gennemgå moderskabet, som jeg gennemgik vores start på lives sammen. Så ville jeg præcist vide hvordan jeg skulle støtte, vejlede og hjælpe hende. Lige som jeg ved hvordan, jeg støtter hende i at tage uddannelse med den ordblindhed hun har arvet fra mig.
Heldigvis er en ny fødsel og barsels forløb helt sin egen, uanset hvordan vores mødre har født eller hvordan vores tidligere fødsel har været. Så forhåbentligt skal jeg ikke støtte mit datter med min egen traumatiske oplevelses erfaring. Min personlige erfaring og viden fra Livsdoula uddannelsen er derfor lagt i dette koncept. Så erfaringen kan gøre gavn.

Et traume efter fødslen

Jeg oplevet enhver forældres mareridt, da min datter var 13 dage gammel. I et fodgængerfælt bliver jeg og barnevognen ramt af en bil. Med 50kmt bliver vi påkørt og mirakuløst overlever vi begge. På egen krop har jeg mærket hvordan jeg ikke kunne rejse mig af smerte, og troen på at min datter var død da jeg hverken kunne høre eller se hende. Mærket hvordan en uforklarlig styrke overtog min krop, da jeg hørte hendes paniske skrig. Hvordan smerterne blev overtrumfet af moderinstinktet til at beskytte mit barn og få det hjem i sikkerhed.

Efterfølgende var mit psykiske helbred overladt til mig selv, ikke engang en krisepsykolog fik jeg tilbud under indlæggelsen. Måske fordi det skete 2. juledag og man dengang i 2003 ikke så vigtigheden af, at gribe en nybagt traumatiseret mor.
Min datter er snart voksen, og på vej til at flyve fra reden. Hvis hun oplever et traume når hun en dag skal være mor, så ved jeg hvordan jeg vil gribe og yde omsorg for hende, støtte og vejlede hende igennem den unikke proces hun skal gennemgå.
På samme måde vil jeg med konceptet Ulvemor være der for de kvinder der kommer med på enten et gruppeforløb eller en til en forløb.

Min egen historie deler jeg via foredrag.

Copyright © Fotograf Fie Vandborg

Telefon: +4526237265
Træffes bedst mandag til fredag:
16:00 – 19:00

Fotograf Fie Vandborg
Bovballe Møllevej 111B
7000 Fredericia
Cvr-nr: 28015674