De første milepæle

Det første år

I babys første år gennemgår de en fantastisk udvikling fra at være fuldstændig hjælpeløse og til at blive små mennesker der kan tage din hånd og trække dig med i en leg. Her under har jeg beskrevet de forskellige aldre  og hvad der kan forventes at baby kan. Jeg anbefaler at få baby fotograferet som 7-9 måneder gammel. Altså når baby kan sidde selv, men stadig ikke kravle. Fordi at før baby kan kravle, så stikker hun ikke hav fra fotografen. Det gør det lidt nemmer for mor og far som har til opgave at holde baby på stedet hvor der fotograferes.  Vi får også langt flere skarpe billeder når baby ikke har  fuld fart på.

Babys alder har noget at sige

Her kan du se lidt af, hvad du kan forvente af baby på de forskellige alders trin igennem det første år. Set i forhold til fotograferingen.

Baby 2 – 3 måneder
Baby kan ligge på ryggen og siden. Nogle babyer kan baby holde hovedet selv og ligge på maven med lidt hjælp til at løfte sig lidt op.

Baby 4 – 5 måneder
Baby kan nu ligge godt på maven og holde hovedet stabilt. Så baby fx kan ligge som i kurven på billedet her over.

Baby 7 – 9 måneder
Baby kan sidde selv, måske ikke helt uden støtte. Men den har vi en løsning på. Baby kan komme op i kravle position. Vi vil helst fotografere før de kravler – men kun fordi de så vil kravle væk fra opsætningen.  Fødderne kan helt sikkert komme i munden og der rulles sikkert gerne rundt.
I denne alder er et skumbad med vandplask tit et hit.

Baby fylder 1 år
Skal årsdagen fejres med en fotografering hvor baby måske kan stå, eller gå selv. Blive fascineret af balloner eller sæbebobler.
Der kan laves en Smash the cake fotografering – eller en frugt fest hvis kage er for meget af det søde.

 

At sidde selv

Når baby kan sidde selv,
og endnu ikke kravle.
Så får vi langt flere
forskellige billeder.

Fotograf Fie Vandborg

Kustrupvej 27
5500 Middelfart

CVR-nr: 28015674
Tlf: 26237265